Opt modificări în Guvernul României. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat numele noilor miniștri

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat propunerile PSD pentru opt ministere din Guvernul pe care îl conduce.

Lista miniștrilor propuși de PSD:
Lia Olguța Vasilescu- Ministerul Transporturilor
Marius Budăi- Ministerul Muncii
Nicolae Bădălău- Ministerul Economiei
Alexandru Petrescu- Ministerul Comunicațiilor
Daniel Breaz- Ministerul Culturii
Bogdan Matei- Ministerul Tineretului și Sportului
Ilan Laufer- Ministerul Dezvoltării
Gabriel Leș- Ministerul Apărării.

Gabriel Leş, actualmente senator, este propunerea partidului pentru funcţia de ministru al Apărării. El a mai fost ministru al Apărării în perioada 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017, în Cabinetul Mihai Tudose.

Marius Budăi este propus să preia funcția de ministru al Muncii de la Lia Olguța Vasilescu. El este președintele Comisiei de buget-finanțe din camera Deputaților, fiind la primul mandat de parlamentar.

Senatorul Daniel Breaz, în vârstă de 43 de ani, ar urma să îl înlocuiască pe George Ivașcu la Ministerul Culturii. Născut pe 23 martie 1975, la Alba Iulia, Breaz a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, în 1997.

Niculae Bădălău va prelua funcţia de ministru al Economiei, în locul lui Dănuţ Andruşcă, iar Alexandru Petrescu pe cea de ministru al Comunicaţiilor, în locul lui Petru Bogdan Cojocaru. Petrescu a mai deținut funcțiile de ministru al Economiei, dar și de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

La Ministerul Tineretului şi Sportului a fost nominalizat Constantin-Bogdan Matei, în locul Ioanei Bran. În vârstă de 38 de ani, el a fost fotbalist şi, în prezent, este senator de Vâlcea.

Ilan Laufer a fost propus pentru postul de ministru al Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu. Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose.

Propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru numirea noilor miniștri vor fi transmise Palatului Cotroceni. Potrivit legii, numirea în funcția de membru al Guvernului, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, se face de Președintele României, la propunerea primului-ministru, informează Mediafax.

Sursa foto: Facebook/Ilan Laufer

Ne poți asculta și aici: