Papa Francisc a ajuns în România. Suveranul Pontif va petrece trei zile în țara noastră

Papa Francisc a ajuns astăzi în București. El a fost întâmpinat la aeroport de președintele Klaus Iohannis și soția sa, dar și de Patriarhul Daniel, Capul Bisericii Ortodoxe Române. Mii de clujeni vor merge să îl întâlnească pe Papa Francisc la Blaj, unde Suveranul Pontif va ajunge duminică.

Papa Francisc a fost primit de președintele României la Palatul Cotroceni.

Peste 6.500 de credincioși greco-catolici din județul Cluj vor participa la slujba de pe Câmpia Libertății din Blaj, unde sunt așteptați peste 50.000 de oameni.

Eparhia Greco-catolică de Cluj-Gherla a închiriat trei trenuri pentru deplasare, două cu plecare din Cluj și unul care va pleca din Dej.

La urcarea în tren, fiecare pelerin va primi câte un pachet cu mai multe lucruri, inclusiv o pelerină de ploaie.

„Pachetul cuprinde o șapcă, o carte a pelerinului cu informații privind modul de deplasare în Blaj, dar și date despre fiecare dintre cei șapte episcopi care vor fi beatificați de Papa Francisc. Am pus și o pelerină pentru ploaie. Am considerat că este bine să îi pregătim pe credincioșii care vor merge la Blaj și cu informații utile, dar și cu lucruri practice”, a declarat pentru EBS Radio purtătorul de cuvânt al Eparhiei Greco-catolice clujene, preotul Daniel Avram.

Prima vizită a unui Suveran Pontif în Transilvania are mai multe semnificații.

„În primul rând, vizita aceasta este un pastorală. Bucuria noastră, a credincioșilor greco-catolici, credincioșii catolici, în general, din România, de a-l întâlni pe cel care conduce, sigur din punct de vedere pământesc, dar nu numai, ci și spiritual, biserica noastră. În Transilvania, într-o zonă multiculturală, multi-religioasă, prima vizită a unui Suveran Pontif are și darul acesta de a ne face să înțelegem că trebuie să ne acceptăm unii pe ceilalți”, a subliniat preotul Daniel Avram.

După vizita de astăzi din București, sâmbătă, Papa Francisc va ajunge la Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică acesta este așteptat la Blaj, pe Câmpia Libertății.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: presidency.ro

Ne poți asculta și aici: