Părinții care au copii la creșele din Cluj-Napoca vor plăti, din acest an, cu 10% mai mult

Consilierii locali au aprobat astăzi costul mediu lunar de întreținere a copiilor în creșele din municipiul Cluj-Napoca, dar cuantumul contribuției părinților.

Costul de întreținere se majorează de la 492 de lei la 540 de lei. Cea mai mare parte din această sumă este asigurată însă de la bugetul local.

„Majorarea de aproximativ 10% este cauzată de creșterea costurilor de achiziție a alimentelor prin îmbunătățirea meniului copiilor, dar și din cauza costurilor ridicate la întreținere, administrare și ale celor de reparații a spațiilor din cadrul Centrului Bugetar Creșe”, a declarat, pentru EBS Radio, Iulia Perșa din cadrul Biroului Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.

Părinții plătesc pentru întreținerea copiilor la creșă între 10 și 20% din costurile totale, restul fiind asigurat de primărie. Astfel, părinții cu un copil plătesc 20%, iar cei care au doi sau mai mulți copii 10%. Ei vor fi nevoiți să plătească lunar, începând din acest an, din acest an cu 5 până la 10 lei mai mult decât până acum.

Peste 1.200 de copii sunt înscriși în creșele administrate de primărie.

Sursa foto: Centrul Bugetar de Administrare Creșe

Ne poți asculta și aici: