Peste 140 de artiști cer boicotarea ediției Eurovision din Israel

Cântăreții britanici Roger Waters și Brian Eno, scriitorul canadian Yann Martel sau regizorul finlandez Aki Kaurismäki se numără printre cei care cer boicotarea ediției 2019 a Eurovision.

Netta Barzilai a câștigat Eurovisionul în acest an, ceea ce înseamnă că, în 2019, Israelul va organiza acest concurs.

În total, peste 140 de artiști au cerut, prin intermediul unei scrisori publicate în cotidianul The Guardian, ca ediția de anul viitor a concursului Eurovision, care va avea loc în Israel, să fie boicotată. Motivul este conflictul israeliano-palestinian.

„Atât timp cât palestinienii nu vor putea beneficia de libertate, dreptate și egalitate în drepturi, nu ar trebui să existe schimburi cu un stat care îi privează de drepturi fundamentale”, se arată în scrisoare, potrivit Mediafax.

Semnatarii scrisorii au mai arătat că zeci de palestinieni au fost uciși de israelieni în luna mai a acestui an și spun că Eurovision poate fi organizat într-o altă țară, „cu o istorie mai bună în ceea ce privește drepturile omului”. Printre semnatari se numără scriitori, coregrafi, actori și muzicieni.

Pe 12 mai anul acesta, reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, a câștigat concursul Eurovision, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Netta Barzilai, care a interpretat piesa kitsch pop „Toy”, a primit un total de 529 de puncte.

Sursa foto și video Eurovision.tv

Ne poți asculta și aici: