VIDEO | Trupa israeliană Shalva s-a retras de la Eurovision pentru că membrii ei nu vor să încalce sabatul

Trupa israeliană Shalva a anunțat că renunță la preselecțiile pentru Eurovision 2019, după ce organizatorii au anunțat că nu vor face nicio excepție pentru concurenții care trebuie să apară la repetițiile programate înaintea spectacolului de sâmbătă seară, încălcând astfel sabatul.

Trupa se număra printre favoritele publicului, fiind asociată cu o organizație care militează pentru includerea persoanelor cu dizabilități în societate, potrivit Mediafax, care citează Associated Press.

De altfel, formația este alcătuită din opt muzicieni care lucrează cu cei care au dizabilități, sunt afectați de sindromul Down, au probleme oftalmologice sau sindromul Williams.

Muzicienii au ajuns cunoscuți după ce au interpretat o variantă a piesei Beatles „Here Comes the Sun” într-o emisiune concurs, iar înregistrarea momentului lor a ajuns virală pe rețelele de socializare online.

Ministrul Culturii și Sportului din Israel, Miri Regev, s-a adresat, luni, organizatorilor Eurovision, European Broadcasting Union, cu rugămintea de a permite trupei să apară în spectacolul din acest an, adaptând regulile care le impuneau să repete în timpul sabatului.

Sâmbăta, ultima zi a săptămânii la mozaici, este consacrată odihnei și ceremoniilor cultului.

Cea de-a 64-a ediție a concursului Eurovision va avea loc între 14 și 18 mai, la Tel Aviv, după ce, în 2018, competiția a fost câștigată de reprezentanta Israelului, Netta.

Sursa foto: shalva.band

Ne poți asculta și aici: