Peste 2.700 de copii din județul Cluj au fost înscriși în clasa pregătitoare în numai o săptămână

Peste 2.700 de părinți clujeni au depus cereri pentru a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, în prima săptămână de înregistrare a acestor solicitări.

Datele au fost centralizate de Ministerul Educației și reprezintă cererile depuse între 4 și 8 martie. În județul Cluj sunt disponibile mai mult de 5.700 de locuri în claza zero pentru anul școlar 2019-2020.

La nivel național au fost depuse aproape 76.000 cereri, cele mai multe solicitări fiind pentru copiii cu vârsta de șase împliniți până în data de 31 august 2019, inclusiv.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare se desfășoară până în 22 martie.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene și ale municipiului București, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă pentru depunerea cererilor este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților, tutorilor legal instituiți sau reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ.