Peste 260 de cazuri de depozitare ilegală de deșeuri au fost depistate de Poliția Locală la Cluj în trei luni

Peste 260 de cazuri de depozitare ilegală de deșeuri au fost depistate de Poliția Locală la Cluj în ultimele trei luni, de multe ori fiind vorba de mașini înmatriculate în alte județe din care sunt aruncate gunoaie.

Potrivit autorităților locale, în numeroase cazuri, mașini înmatriculate în alte județe preiau contra-cost moloz de la imobile aflate în construcție și îl depozitează apoi în zone verzi din oraș. De altfel, polițiștii locali au depistat, cu câteva zile în urmă, un autocamion înmatriculat în Sălaj, care a depozitat molozul în zona pepienierei Becaș.

„Poliția locală i-a prins în flagrant acolo, o mașină de Sălaj. Au aplicat amenda maximă prevăzută de lege, l-au obligat să curețe, să încarce din nou. În fiecare zi avem echipe în oraș care luptă permanent cu acești, nu sunt clujeni, sunt din afara Clujului, care vin și fac aceste depozitări ilegale de moloz, de materiale de construcție. De multe ori au căutat în saci, au găsit chitanțe și i-au amendat până la urmă”, a declarat primarul Emil Boc.

Anul trecut, autoritățile au identificat peste 600 de cazuri de depozitare ilegală de deșeuri. „Am avut foarte multe în Făget, în Hoia, în zona Borhanci, în zona Sopor, în special în zonele verzi, adică ies din zona locuințelor, blocurilor, caselor, ajung în zona verde și dau drumul la basculantă. Spre exemplu, persoana pe care am depistat-o ultima dată proceda de maniera următoare: vedea că vă construiți ceva, venea cu camioneta la poartă și zicea Domnu aveți moloz de transportat?, Vi-l duc eu”, a declarat, pentru EBS Radio, șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

Amenzile pentru cei care depozitează ilegal deșeuri din construcții pot ajunge, cumulat, la 6.000 de lei.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: