Peste 300 de elevi iau pulsul vieții de student la UBB

Peste 300 de elevi care provin din orașe din Transilvania experimentează viața de student la Universitatea Babeș-Bolyai în aceste zile.

Programul le este destinat liceenilor cu rezultate bune la învățătură și are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, dar și cu oferta educațională.

„Timp de patru zile acești elevi trăiesc viața unui student la UBB. Sunt cazați în cămin cu alții în cameră și iau masa la cantina studențească. În cadrul acestui program noi le oferim posibilitatea de a participa la cursuri oferite de facultățile universității și de a participa la alte activități extracuriculare. Vom vizita Observarorul astronomic, câteva muzee și vom vâna lilieci în Parcul Central. Încercăm să le facem acestor elevi șederea cât mai plăcută și mai interesantă”, a spus Corina Rotar, coordonatorul proiectului.

Weekend-ul lung pentru liceeni face parte dintr-o serie de activități educative derulate în cadrul unui proiect dedicat optimizării accesului și integrării tinerilor în mediul academic și pe piața muncii.

 

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: