Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Peste 400 de aplicații care au acces la datele utilizatorilor au fost suspendate de Facebook

Compania Facebook a suspendat peste 400 de aplicații care au acces la datele personale ale utilizatorilor platformei de socializare online.

Sute de aplicații au fost suspendate de Facebook, care investighează acum dacă au fost folosite datele personale ale utilizatorilor

Aplicațiile suspendate sunt acum investigate pentru a determina dacă au utilizat date personale sustrase din conturile utilizatorilor Facebook, relatează site-ul postului France 24, citat de Mediafax. Ime Archibong, vicepreședintele pentru parteneriatele de produs din cadrul Facebook a declarat că aplicația myPersonality a fost eliminată deoarece reprezentanții săi nu au permis efectuarea unui audit.

În urma analizei, rețeaua de socializare va notifica utilizatorii aplicației myPersonality, care sunt în număr de aproximativ 4 milioane, în cazul în care informațiile personale ale acestora au fost folosite în mod ilegal.

Ime Archibong a mai precizat că toate aplicațiile vor fi investigate în continuare și vor fi făcute toate schimbările necesare pentru protecția datelor utilizatorilor.

Compania Facebook a fost în centrul unui scandal după ce datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica. Această companie a exploatat în scop electoral datele a zeci de milioane de cetăţeni americani și europeni, cu scopul de a le trimite reclame politice personalizate.

Sursa foto: pixabay.com 

X
X
X