Peste 500 de clujeni, descoperiți în ultimele șase luni că s-au racordat ilegal la rețeaua de apă sau canalizare

Compania de Apă „Someş” Cluj a înregistrat în acest an pierderi de 260.000 de lei în urma branşamentelor ilegale la reţeaua de apă şi canalizare.

Compania de Apă „Someș” deservește aproape trei sferturi de milion de locuitori din județele Cluj și Sălaj

„În perioada ianuarie – iulie 2018, doar în sistemul zonal Cluj – care include municipiul Cluj-Napoca şi localităţile pe de aliniamentul Gilău – Gherla, au fost descoperite un număr de 531 branşamente sau racorduri ilegale, atât la reţeaua de apă, cât şi la cea de canalizare, în 43 de localităţi din judeţ. Unele persoane aveau branşament la apă dar, la un moment dat, s-au legat şi la canal fără să plătească. Valoric, pierderile de apă şi canal se ridică în această perioadă la 260.000 lei, fiind vorba despre zeci de mii de mc de apă şi apă-canal”, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă „Someş”, care deservește aproape trei sferturi de milion de locuitori din judeţele Cluj şi Sălaj.

Branșamente ilegale au fost descoperite în 43 de localități din județul Cluj. Cele mai multe au fost identificate în Floreşti – 197, Cluj-Napoca – 86, Dezmir – 48 și Gilău – 39.

Sursa foto: casomes.ro

Te-ar mai putea interesa