Polei pe drumurile din Cluj. Drumarii au intervenit și au împrăștiat material antiderapant

Mai multe drumuri din județul Cluj au fost afectate de polei după ce, în ultimele 24 de ore a plouat și s-au înregisrat și temperaturi negative.

În această dimineață, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Totuși, pe mai multe sectoare de drum, circulaţia s-a desfășurat în condiții de iarnă.

Din cauza precipitaţiilor sub formă de ploaie măruntă şi a temperaturilor negative înregistrate în cursul nopţii, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 10 decembrie, s-a acţionat pe 37 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate în zonele Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 17 utilaje.

Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 29 de drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 134 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. La această oră, potrivit reprezentanților CJ, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 28 de tone de material antiderapant.

În zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 3 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 2 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 4 utilaje, fiind folosită o cantitate de 2 tone de material antiderapant.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj