Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Polei pe drumurile din județ. Drumarii clujeni au intervenit cu peste 375 de tone de materiale antiderapant

În ultimele 24 de ore, drumarii clujeni au împrăștiat peste 375 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului.

La această oră, în Cluj nu sunt drumuri blocate sau închise traficului rutier, dar circulația pe mai multe sectoare se desfășoară în condiţii de iarnă.

În ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate mai ales în cursul nopţii, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În cursul zilei de miercuri s-a acţionat pe 49 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 23 de utilaje.

Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 8 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 172 de tone de material antiderapant.

În zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 18 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 4 utilaje, arată reprezentanții Consiliului Județean Cluj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 204 tone de material antiderapant.

În ceea ce privește zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 2 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo și să mărească distanţa de siguranţă faţă de mașinile din față.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

X
X
X