Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Politolog clujean: Alegerile din filialele PSD conduse de interimari, parte a disputei dintre Dragnea și Firea

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, propunerea liderului Liviu Dragnea de a se organiza alegeri în filialele județene cu conducere interimară. Printre acestea se numără și organizația județeană a PSD Cluj. Președintele interimar, Horia Nasra, spune că scrutinul va urma calendarul care va fi stabilit de conducerea centrală a partidului.

Lupta dintre Liviu Dragnea și Gabiela Firea se întețește.

CEx al PSD a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, propunerea liderului Liviu Dragnea de organizare de alegeri în filialele județene cu conducere interimară. Politologul clujean George Jiglău pune această măsura în contextul disputei tot mai aprige dintre Liviu Dragnea și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care este și președinte interimar al organizației PSD Ilfov.

„Este o manevră prin care încearcă să șubrejească poziția Gabrielei Firea, care e clar că are ambiții în momentul ăsta. Pe undeva e normal, pentru că nu poți să stai cu un sfert din filiale în condiții de interimat și să mai ai un an și jumătate până la alegeri. De acum trebuie ca toate județele și mai ales cele mari, cum e organizația Gabrielei Firea, cum e Clujul și alte județe, să se gândească la candidați”, a declarat George Jiglău pentru EBS Radio

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a cerut în cadrul CEx al PSD demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, care este unul dintre apropiații președintelui partidului. Gabriela Firea i-a reproşat ministrului de Interne modul în care a gestionat evenimentele de la protestul din 10 august, potrivit Meidafax. Cererea de a o schimba pe Carmen Dan din funcție a fost, însă, respinsă la vot.

Firea a mai spus și că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le-a cerut să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor.

PSD Cluj este una dintre cele 11 filiale județene care sunt conduse de un președinte interimar, după demisia lui Remus Lăpușan din 2016. Funcția este ocupată în prezent de parlamentarul Horia Nasra. Acesta a declarat pentru EBS Radio că alegerile vor fi organizate pe baza calendarului care va fi stabilit de conducerea PSD.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: PSD București

X
X
X