Dragnea, despre MCV și rezoluția din PE: Temele mari pentru România sunt altele

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat marți, la Parlament, înainte de publicarea raportului MCV și a adoptării rezoluției PE privind statul de drept din România, că „temele mari” din România sunt altele.

„Eu, ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Temele mari ale acestei țări sunt, au fost și vor rămâne dincolo de orice rapoarte și MCV-uri. Vorbim de sănătate, educație, infrastructură, agricultură, dezvoltare economică, venituri mai mari pentru români, reforma marilor sisteme, astea sunt temele, de care noi ne-am ocupat și am făcut și personal și instituțional apeluri permanente către domnul președinte de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”, a declarat marți, liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

Raportul despre situaţia din România, elaborat de Comisia PE pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, a fost adoptat cu 489 de voturi pentru, 112 împotrivă şi 73 de abţineri și avertizează că există riscul subminării independenței justiţiei și a acţiunilor anticorupţie.

Citește și:

Florin Iordache, pentru EBS Radio, după ce PE a adoptat rezoluţia critică la adresa României: „Nu ne influențează în niciun fel”

Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea