Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Premieră națională: Spectacole de operă prezentate în căminele culturale din zece sate clujene

Zece spectacole de operă vor fi prezentate în zece localităţi rurale din judeţul Cluj, în cadrul proiectului „Hai în sat la Operă”, desfășurat în premieră națională.

Organizatorii susțin că acest proiect își propune să suplinească lipsa evenimentelor culturale din sate şi să îi stimuleze pe localnici să participe la astfel de evenimente. „Vor fi organizate zece spectacole de operă în zece localităţi din mediul rural din judeţul Cluj, cu populaţie românească şi maghiară, în comunităţi în care să se justifice derularea unui astfel de act de cultură. Proiectul se va derula până la sfârşitul lunii februarie 2019, scopul fiind suplinirea lipsei evenimentelor culturale din mediul rural şi stimularea localnicilor să participe la astfel de evenimente. Spectacolele, susţinute de artiştii Operei Naţionale Române şi Operei Maghiare Cluj-Napoca, se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică, astfel că a duce opera într-un astfel de loc justifică denumirea de cămin cultural”, a declarat Alin Pop, membru fondator al Asociaţiei Culturale „Hai în Sat”, citat de Mediafax.

Repertoriul spectacolelor va cuprinde piese de operetă, lied românesc, cântece din repertoriul universal, dar şi musicaluri.

Deschiderea proiectului va avea loc în satul Suceagu în 14 octombrie, iar ultima reprezentație va fi în comuna Baciu la sfârşitul lunii februarie 2019. Proiectul „Hai în sat la Operă” este sprijinit financiar printr-un grant al unei fundaţii înfiinţată de un lanţ de supermarket-uri.

Sursa foto: Facebook/Opera Națională Română Cluj-Napoca

X
X
X