Arii din opere celebre pe scena Căminului Cultural din Suceagu

Căminul Cultural din Suceagu a devenit neîncăpător la reprezentația din cadrul proiectului „Hai în Sat la Operă”, prima din seria de zece spectacole care vor fi puse în scenă în localitățile din mediul rural din județul Cluj.

Localnicii au ajuns la Căminul Cultural imediat după terminarea slujbei de la biserică. Publicul a fost extrem de divers, de la persoane în vârstă până la familii cu copii. Toți au oferit artiștilor de pe scenă aplauze, la fel ca în marile săli de spectacole.

Pe scenă au evoluat voci consacrate ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și ale Operei Maghiare, care au interpretat arii din opere celebre, operete, musical sau lied, atât în maghiară, cât și în română. „Fiecare calup muzical a fost însoțit de o prezentare informativă despre genul muzical care urmează să fie interpretat, tocmai pentru a contribui la familiarizarea publicului rural, mai puțin obișnuit cu acest gen muzical. Spectacolul s-a încheiat cu celebra arie <Brindisi>, în interpretarea inedită a întregii echipe de artiști ai celor două Opere”, susțin reprezentanții Asociației Culturale „Hai în sat”.

„Hai în Sat la Operă” este un proiect în premieră pentru România. „Echipa Hai în Sat a plecat de la ideea că stilul de viață al oamenilor care trăiesc în comunitățile rurale este total lipsit de evenimente de calitate, cu adevărat artistice, care să contribuie la culturalizarea acestora, cultura fiind o componentă extrem de însemnată a dezvoltării, atât a individului, cât și a societății”, spun inițiatorii proiectului.

Următoarele spectacole vor avea loc în 28 octombrie – Viștea, 11 noiembrie –Mărișelu, 25 noiembrie – Sîncraiu, 2 decembrie – Corușu, 9 decembrie – Mănăstireni, 13 ianuarie – Popești, 27 ianuarie – Mera, 10 februarie – Aghireșu și 24 februarie – Baciu.

Citește și: Premieră națională: Spectacole de operă prezentate în căminele culturale din zece sate clujene

Ne poți asculta și aici: