Președintele a semnat decretul de numire a lui George Ciamba ca ministru al Afacerilor Europene

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcția de ministru delegat pentru Afacerile Europene a lui George Ciamba.

George Ciamba (foto dreapta) la întrevederea cu trimisul special al Ministerului Federal German de Externe, Christian Hellbach

Klaus Iohannis a anunțat, cu câteva ore înainte de semnarea decretului, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene. „Acum câteva săptămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu țârâita, adică unul câte unul să plece. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuși ne pregătim pentru preluarea președinției Consiliului UE. Nu știu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul președinției. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum și cred că e important să dau o rezoluție pentru această propunere, ca să ne mișcăm odată”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, citat de Mediafax.

Victor Negrescu a demisionat vineri din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, iar PSD l-a propus pe George Ciamba ca înlocuitor.

Secretarul de stat în MAE, George Ciamba, este în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp în care a ocupat mai multe funcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba lucrează în acest minister din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 a fost secretar de stat. Înainte de preluarea portofoliului de secretar de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 iarăşi a fost numit secretar de stat în MAE.

Șeful statului a anunțat însă că pentru propunerea Ecaterinei Andronescu la Educație va avea nevoie de mult mai mult timp. „Eu am criticat Guvernul ca să-i impulsionez, doar doar s-o întoarce cineva din Arabia și vor începe să lucreze. Aici o să dureze un pic mai mult, chiar um pic mai mult, s-ar putea. Dintr-un motiv simplu. Eu am fost la un eveniment la Politehnică. Neîntrebată, mi-a spus totuși doamna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine, șamd. Aflu acum cu suprindere că e propusă. Voi afla dacă este dorința domniei sale, va dura un pic, a partidului sau dacă se vrea o remaniere cu bucata”, a completat Iohannis.

Sursa foto: mae.ro

Ne poți asculta și aici: