Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență din Cluj va fi gata „în aproximativ o lună”

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul regional de Urgență din Cluj va fi gata „în aproximativ o lună”, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede construcția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate de la Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Indicatorii tehnico–economici ai Studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași au fost aprobați de Consiliul Interministerial. Spitalul va costa 500 de milioane de euro, din care 100 milioane vor fi destinate achiziției de echipamente medicale.

Spitalul va avea în structură 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 40 paturi pentru spitalizare de zi, anunță Ministerul Sănătății.

Citește și: Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență din Cluj nu a fost finalizat, iar ridicarea construcției e din nou amânată

X
X
X