Primăria Cluj-Napoca își recuperează din fonduri europene cheltuielile cu pietonalizarea Pieței Unirii

Primăria va recupera 98% din banii cheltuiți pentru pietonalizarea Pieței Unirii, mai exact 12 milioane de lei, bani care vor fi contractați prin Programul Operațional Regional.

Este vorba de etapa a doua de modernizare a pieței, încheiată în mai 2017, prin care latura vestică a devenit pietonală, iar celelalte laturi au fost reabilitate. „Această lucrare a fost făcută în exercițiul financiar 2014-2020. Chiar dacă inițial ea nu a fost scrisă pe fonduri europene, am zis că este o idee bună pentru interesul nostru și al țării în absorbția fondurilor europene, dar și al clujenilor de a utiliza resursele financiare europene pentru o lucrare importantă care a modernizat centrul Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Modernizarea pieței a fost etapizată în trei faze. Prima etapă a constat în modernizarea părții centrale și s-a încheiat în 2009. A doua etapă a presupus pietonalizarea laturii de vest și modernizarea celorlalte trei laturi și s-a terminat în mai 2017. Proiectul are prevăzută și o a treia etapă, care include pietonalizarea laturii estice, pentru care încă nu există încă termene de realizare. În total, investiția pentru modernizarea pieței a fost estimată la peste 22 milioane de lei.

Ne poți asculta și aici: