Primăria Cluj-Napoca va lua un credit de 400 de milioane de lei pentru finanțarea unor investiții

Primăria Cluj-Napoca va lua un credit de 400 de milioane de lei pentru finanțarea unor investiții. Printre lucrările care vor fi realizate cu acești bani se numără ansamblul Centrul Cultural Transilvania, dar și reabilitarea unui pasaj din zona gării.

Contractarea creditului bancar, pe o perioadă de cel puțin 30 de ani, a fost aprobată de consilierii locali.

Primarul Emil Boc a declarat că este vorba de o centură de siguranță financiară pentru a proteja obiectivele de investiții ale municipalității. „Finanțarea investițiilor din surse proprii constituie o problemă la nivelul municipiului Cluj-Napoca din cauza modificărilor aduse de legile bugetare care au diminuat semnificativ veniturile proprii, respectiv cota defalcată din impozitul pe venit. Suntem nevoiți să apelăm la un credit, o centură de siguranță financiară, pentru a ne proteja obiectivele de investiții, în condițiile în care anul trecut bugetul local a pierdut 28 de milioane de euro, o treime din bugetul de investiții al municipiului care este de 90-100 de milioane de euro”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

„Știm că vom avea 10 milioane de euro cheltuieli suplimentare cu asistența socială, care nu erau prevăzute. Demersul de contractare a creditului durează un an-doi, fiind unul de durată, iar dacă nu îl începem astăzi riscăm să ajungem în situația de a nu putea acoperi cheltuielile elementare de investiții”, a mai adăugat primarul.

Printre obiectivele de investiții preconizate a fi finanțate din acest credit se numără ansamblul „Centrul Cultural Transilvania”, care include o sală de concerte și sediu pentru Filarmonica „Transilvania”, reabilitarea a două clădiri din centrul istoric, de pe strada Iuliu Maniu, dar și reabilitarea unui pasaj în zona gării.

X
X
X