Primăria Cluj-Napoca va amplasa încă 200 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere

Primăria Cluj-Napoca va amplasa încă 200 de platforme subterane pentru deșeuri menajere, care se vor adăuga celor 81 montate anul trecut în oraș.

Cele 200 de platforme cuprind 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri. „O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de 2 metri”, a declarat Gheorghe Șurubaru, city-managerul municipiului Cluj-Napoca.

Investiția se ridică la peste 10 milioane de lei. Platformele vor fi amplasate pe locurile în care acum se găsesc puncte gospodărești de colectare a deșeurilor. Avantajele acestor platforme sunt, potrivit city-managerului, că nu permit împrăștierea gunoiului, sunt ermetice și nu permit accesul rozătoarelor.

În Cluj-Napoca, sunt montate de anul trecut încă 81 de astfel de platforme subterane de colectare a deșeurilor menajere.

Proiectul de amplasare a celor 200 de noi platforme a fost adoptat în ședința de Consiliu local de astăzi.

Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta și aici: