Primăria Cluj-Napoca vrea să preia străzile private din oraș. Procedura s-a simplificat

Primăria Cluj-Napoca vrea să preia străzile private din oraș, iar procedura de trecere a acestora din proprietatea privată în cea publică s-a simplificat, prin noul Cod civil.

„Ne-a ajutat și noul Cod civil, care a introdus o alternativă la donație, și anume renunțarea la drept, ca posibilitate de a primi străzile private în municipiu”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

El a spus că o hotărâre în acest sens va fi adoptată în următoarea ședință a Consiliului local. Emil Boc susține că, după adoptarea hotărârii, cetățenii care locuiesc pe astfel de străzi trebuie să meargă la notar cu un extras de Carte Funciară ca să renunțe la dreptul de proprietate. „După ce strada trece în domeniul orașului, în următoarea zi se poate merge acolo să se asfalteze gropile, să se facă lucrări de întreținere de bază, după care colegii noștri de la Patrimoniu, Juridic finalizează cadastrarea, întăbularea, după care urmează proiectul de investiții, acolo unde este nevoie”, a mai spus Emil Boc.

Una dintre condițiile pentru preluarea străzilor de către municipalitate este ca acestea să fie deschise circulației. „Este un mare pas în rezolvarea unor proiecte importante în diverse zone ale Clujului. Și aici aplicăm regula primul venit, primul servit, cei care vor veni cu strada cu toți proprietarii care au cedat prin donație sau prin refuzarea la drept partea de stradă vor fi primii care vor avea curățenie asigurată, iluminat asigurat, condiții decente”, a mai declarat primarul.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: