Primele șantiere de vară confirmate la Cluj! Patru străzi vor fi modernizate și pe una dintre ele va fi amenajat standul de taxiuri electrice

S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Émile Zola și Sextil Pușcariu din Cluj-Napoca.

Săptămâna viitoare, Primăria va da ordinul de începere a serviciilor de proiectare, potrivit directorului de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Cîmpean.

„În vară vor începe efectiv lucrările în teren. Durata de execuție este de 11 luni, iar valoarea contractului este de 3,5 milioane de euro, fără TVA. În acest moment avem o cerere de finanțare depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Nord- Vest, care a trecut de toate etapele de evaluare, iar acest proiect a trecut de faza de precontractare, urmând să obținem 98% din costuri din fonduri europene”, a declarat Ovidiu Cîmpean pentru EBS Radio.

Acesta a mai spus că pe străzile Émile Zola și Sextil Pușcariu se va crea un concept de spațiu partajat între pietoni, bicicliști și mașini. Mașinile vor avea un acces restricționat, în principal vor intra doar riveranii. La fel va fi și pe strada Tipografiei, unde este prevăzută și modernizarea scuarului și reamplasarea statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Aici vor fi și stații de încărcare a mașinilor electrice, dar va fi amenajat și primul stand pentru taxiuri electrice.

Pe strada Regele Ferdinand, în sensul dinspre strada Horea, respectiv dinspre gară spre Piața Unirii, accesul mașinilor va fi interzis, urmând să fie o bandă dedicată pentru transportul în comun.

„Pe celălat sens, în principiu, se vor păstra cele două benzi, însă strada va fi reorganizată, astfel încât să crească mobilitatea pietonilor”, a mai spus Ovidiu Cîmpean.

Ovidiu Cornea