Prințesa Ayako a Japoniei s-a căsătorit cu un om de rând și a renunțat la titlul nobiliar

Prințesa Ayako a Japoniei a renunțat la titlul nobiliar pentru a se căsători cu un om din popor, iar ceremonia religioasă privată a avut loc luni, în Tokyo.

„Sunt foarte bucuroasă că m-am căsătorit și că atâția oameni au venit la templul Meiji și ne-au felicitat”, a spus prințesa Ayako într-o conferință de presă organizată după ceremonia religioasă privată, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

După semnarea contractului de căsătorie, luni seară, aceasta va deveni Ayako Moriya.

Ayako este a doua prințesă a Japoniei care renunță la titlul nobiliar în ultimii doi ani, pentru a se căsători cu un om din popor, după Mako, fiica cea mare a prințului Akishino și nepoată a împăratului Akihito. Ayako este fiica prințului Norihito de Takamado, văr al împăratului Akihito, care a murit în 2002.

Membrilor familiei imperiale japoneze le este permis să se căsătorească cu cine doresc de cel puțin trei generații. Însă femeile din familia imperială trebuie, potrivit legilor succesiunii, să renunțe la titlul princiar dacă se căsătoresc cu un bărbat din popor.

Împăratul Akihito a fost primul prinț moștenitor care s-a căsătorit cu o femeie fără titlu nobiliar, aceasta devenind apoi împărăteasa Michiko.

Sursa foto: chinatimes.com

 

Ne poți asculta și aici: