Răzvan Cuc amenință cu rezilirea contractului pe lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a amenințat cu rezilierea contractului antreprenorul care execută lucrările pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania și s-a declarat nemulțumit de mobilizarea din teren.

Răzvan Cuc a declarat pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania că nu va tolera un astfel de comportament în condițiile în care ministerul și statul român sunt un partener onest în relația cu constructorii.

„La cel de-al doilea lot pe care l-am vizitat pot să spun că sunt profund nemulțumit de modul în care s-a mobilizat constructorul, miercuri va veni directorul Neaga (de la CNAIR – n.a.) la antreprenorul de pe Chețani – Câmpia Turzii pentru a avea o discuție foarte aplicată. A avansat față de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd în șantier este nesatisfăcătoare, nu o să tolerez un astfel de comportament în condițiile în care ministerul și statul român sunt un partener onest în relația pe care o avem cu constructorii. Dacă nu se mobilizează, cu siguranță vom trecem la etapa următoare, probabil reziliem contractul”, a spus Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

În ceea ce privește lotul Iernut – Chețani, cu o lungime de 18 kilometri, acesta ar putea fi deschis traficului în luna decembrie.

„Pe Iernut – Chețani s-a văzut mobilizare. Vorbeam de 180 de utilaje, 400 de oameni care erau la lucru. Era furnicar, oamenii munceau. Aici vorbim de sub jumătate ce am găsit pe acel tronson. Tocmai de asta constructorul se prezintă cu explicații la noi. Foarte clar”, a mai spus Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a efectuat, marți, o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii.

Lotul din Autostrada Transilvania dintre Câmpia Turzii, județul Cluj – Chețani, județul Mureș, are o lungime de aproape 16 km și este executat de asocierea SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL, având o valoare de peste 236 de milioane de lei.

Citește și: VIDEO & FOTO | Asociația Pro Infrastructură: Sunt zero șanse să fie inaugurat în acest an tronsonul Câmpia Turzii-Chețani al Autostrăzii Transilvania

Ne poți asculta și aici: