VIDEO & FOTO | Asociația Pro Infrastructură: Sunt zero șanse să fie inaugurat în acest an tronsonul Câmpia Turzii-Chețani al Autostrăzii Transilvania

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, care monitorizează șantierele din întreagă țară, susțin că șansele ca tronsonul Câmpia Turzii-Chețani al Autostrăzii Transilvania să fie deschis în acest an sunt zero.

Reprezentanții asociației au filmat în weekend stadiul lucrărilor pe acest tronson. Potrivit acestora, constructorul a rămas în urmă la capitolul terasamente și trebuie să se mobilizeze serios pentru a recupera întârzierea în sezonul de vară. Un aspect pozitiv este însă avansul vizibil la pasajele pe și peste DN15 și la nodul Chețani.

„Lotul de 15,7 km are zero șanse să fie inaugurat în acest an, în ciuda minciunilor și promisiunilor iresponsabile ale autorităților. Acum stadiul fizic este de aproximativ 22,5% și, în cel mai optimist scenariu, la sfârșitul lui 2019 se va ajunge la 55-60%. Cu mare dificultate și doar printr-un efort susținut al antreprenorului în următoarele 20 de luni, am putea spera la deschiderea traficului în decembrie 2020. Realist vorbind, vom circula pe aici abia în 2021”, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

https://www.youtube.com/watch?v=zeFdVoI85lI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0As8LxG8sqlKq7Sqgu-bn_SLCYK_MD-NBn6k6fCMQSwSROl8uhn8Oz_d4

La începutul lunii trecute, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat șantierul, iar lucrările erau atunci realizate în proporție de 20%.

Citește și: Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: „Stadiul lucrărilor la autostrada Transilvania este acceptabil”

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

Ne poți asculta și aici: