Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Lucrări reluate pe șantierul Autostrăzii Transilvania, între județele Cluj și Mureș

Au reînceput lucrările pe șantierul Autostrăzii Transilvania, pe porțiunea care leagă județele Cluj și Mureș. Este vorba de tronsonul de aproape 16 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani.

„Constructorul a început în ultimele două săptămâni lucrările, chiar dacă suntem în afara sezonului de construcții – sezonul de construcții oficial începe în 15 martie – dar iată că a început mai repede. La ora actuală, înțeleg că lucrează la operațiuni de turnare a betonului, de decofrare a unor elemente, de asamblare a unor elemente de tablier metalic, de armare. A început lucrul în parametrii normali pentru această perioadă”, a declarat, pentru EBS Radio, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu.

Conform acestuia, acest tronson, dar și cele aflate în lucru pe autostrăzile Transilvania, Sebeș-Turda și Lugoj – Deva trebuie finalizate în cursul acestui an.

Stadiul lucrărilor pe porțiunea Câmpia-Turzii – Chețani este de 19%. Reluarea timpurie a lucrărilor dă speranțe oficialilor CNAIR că graficul de finalizare va fi respectat. Asta cu atât mai mult cu cât a fost acceptată de principiu o extindere a termenului inițial, de la vara acestui an pentru la sfârșitul lui 2019. Constructorul însă va fi supravegheat strict de reprezentanții CNAIR.

„Tot anul acesta îl vom monitoriza strict, astfel încât să fim siguri că menține ritmul și, la sfârșitul anului, să fie finalizat și acest lot. Acest lot este unul dintre cele care trebuie finalizate până la sfârșitul anului, adică face parte dintre cei 118 kilometri care trebuie terminați. Repet, deși noi suntem cei care avansăm un număr de kilometri la începutul anului, prezentăm acești kilometri în baza graficelor cu care constructorii vin la noi și și le asumă în discuțiile cu reprezentanții companiei”, a adăugat Alin Șerbănescu.

Costurile pentru tronsonul Câmpia-Turzii – Chețani se ridică la aproape 280 de milioane de lei.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/CNAIR

X
X
X