Regizoarea filmului „Lemonade”, Ioana Uricaru, despre visul american: „El există, e posibil, dar numai dacă ești dispus să faci anumite lucruri pentru el”

Regizoarea filmului „Lemonade”, Ioana Uricaru, a vorbit la EBS Radio despre visul american și despre cum a fost primită producția, care tratează subiectul unei românce aflată la lucru în SUA, în țările occidentale.

Realizatoarea emisiunii Tête-à-tête de la EBS Radio, Anca Brășfălean, a întrebat-o pe Ioana Uricaru cum a fost primit filmul în țările occidentale. „Am arătat filmul în foarte multe țări, majoritatea țări occidentale, și am găsit întotdeauna foarte mult interes. Oamenii vor să știe, vor să înțeleagă, pentru că în mijlocul lor, în țările vestice, sunt foarte mulți emigranți care vin din toată lumea. Oamenii sunt foarte sensibili la acest subiect și sunt foarte interesați să înțeleagă mai bine ce înseamnă să fii emigrant, cum te simți, care e posibilitatea de integrare și cum am putea să comunicăm mai bine unii cu alții, cei din țările gazdă și cei care aleg să se transplanteze în altă țară”, a spus Ioana Uricaru.

Regizoarea a vorbit și despre problemele de finanțare pe care le-a avut în realizarea filmului, dar și despre visul american. „Visul american rămâne. El persistă, este în continuare un lucru la care ne gândim, chiar și cei care nu ajung niciodată în America, dar în film încerc să arăt un pic și care sunt condițiile cu care vine acest vis. El există, e posibil, dar numai dacă ești dispus să faci anumite lucruri pentru el”, a povestit regizoarea.

Filmul „Lemonade” spune povestea Marei, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, care se căsătorește cu un american în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar.

Lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2018. A primit numeroase premii la festivaluri de prestigiu, printre care premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018. FIlmul va fi distribuit în cinematografele din țară începând cu 26 octombrie. Fimul este prezentat astăzi la Cluj, în cadrul „Les films de Cannes a Cluj-Napoca”.

Ascultă aici interviul acordat de Ioana Uricaru realizatoarei emisiunii Tête-à-tête de la EBS Radio, Anca Brășfălean:

 

Sursa foto: Facebook/Lemonade2018

Te-ar mai putea interesa

X
X
X