Ioana Uricaru, nominalizată la Independent Spirit Awards în SUA, pentru filmul „Lemonade”

Ioana Uricaru este primul regizor român nominalizat la Independent Spirit Awards, la categoria „Someone to Watch”, pentru filmul „Lemonade”.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru lungmetrajele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi sunt văzute ca un indicator viabil privind posibilii câștigători de premii Oscar. Anul viitor, premiile Independent Spirit vor fi decernate pe 23 februarie.

Filmul „Lemonade” spune povestea Marei, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, care se căsătorește cu un american în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar.

Regizoarea Ioana Uricaru a vorbit, într-un interviu acordat Mediafax, despre ce este românesc în filmul său american: „Am încercat să rămânem cât mai aproape de sentimentul unor întâmplări care au loc în timp real. Stilul românesc!”.

„Independent Spirit Awards sunt cele mai importante premii americane dedicate filmului independent și e extraordinar de important pentru <Lemonade> să fie remarcat într-un peisaj foarte aglomerat, printre sute de producții care au premiera în fiecare an. Una dintre temele filmului este puterea și responsabilitatea SUA în lume, prin povestea unei românce, și îmi doream foarte mult ca această poveste să fie văzută în țara despre care vorbește. Știam însă că <Lemonade> nu e eligibil decât pentru o singură categorie a Independent Spirit Awards, așa că nu aveam prea mari speranțe – dar iată că a reușit cumva să impresioneze. Sper să fie doar începutul unei prezențe mai solide pe ecranele americane”, a declarat Ioana Uricaru.

Sursa foto: Facebook/Lemonade2018

Citește și: Regizoarea filmului „Lemonade”, Ioana Uricaru, despre visul american: „El există, e posibil, dar numai dacă ești dispus să faci anumite lucruri pentru el”

X
X
X