Reorganizarea accesului pe autostrada Transilvania, cerută de o asociație din domeniul infractructurii

Asociația Pro Infrastructură solicită refacerea marcajelor și introducerea de stâlpișori separatori pe breteaua cu dublu sens care asigură accesul pe autostrada Transilvania, la Gilău. Asta după ce recent un șofer a intrat pe contrasens și a lovit o altă mașină.

Asociația Pro Infrastructură solicită montarea de stâlpișori separatori pe bretea

„Din păcate, în ultima perioadă, pe măsură ce am deschis noi tronsoane de autostradă, observăm că din ce în ce mai mulți șoferi neatenți și nepricepuți intră pe contrasens. Fie nu observă marcajele, indicatoarele, fie pur și simplu nu au experiență într-ale autostrăzilor și atunci nu nimeresc cum trebuie. Și nu doar că nu nimeresc direcția în care vor să meargă, ci foarte, foarte grav întră pe breteaua greșită sau pe sensul greșit al bretelei, așa cum s-a întâmplat acum câteva zile chiar foarte aproape de sediul nostru social de la Gilău”, a declarat Ionuț Ciurea, directorul asociației.

El susține că au fost trimise solicitări scrise către responsabilii de administrarea autostrăzii.

Marcajele vor fi refăcute

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj va reface marcajele pe breteaua respectivă și pe alte porțiuni de drum național sau european din județ. „Am semnat contractul pentru marcaje. Licitația a fost organizată la București, acum au semnat și ei contractul. Vom da ordinul de începerea a lucrărilor și vom remedia nu numai acolo, ci și în alte zone unde mai sunt probleme”, a declarat șeful DRDP, Radu Băruță.

În schimb, montarea de stâlpișori este ineficientă, crede directorul instituției. „În curând vom începe deszăpezirea și când vin utilajele îi vor rupe. Cheltuim bani degeaba”, a mai spus Radu Băruță.

Conducerea DRDP Cluj susține că soluția stă în respectarea marcajelor și a indicatoarelor de către șoferi.

Sursa foto: Facebook.com/proinfrastructura

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: