Ridicarea deșeurilor din colonia de la Pata Rât ar bloca toate mașinile de salubritate din oraș

Colectarea deșeurilor din colonia de la Pata Rât ar dura aproape trei luni și ar bloca toate mașinile de salubritate din oraș.

Asta le-au răspuns autoritățile localnicilor care au reclamat, din nou, în ședința Consiliului Local de ieri, că gunoiul din zonă nu este ridicat. Peste 150 de persoane care locuiesc în zonă au depus în luna martie o cerere la Primăria Cluj-Napoca pentru rezolvarea problemei.

„Din luna martie au fost de trei ori să ridice gunoiul. A mai făcut pană, s-a dus, nu a mai venit, după care am primit un răspuns de la un domn care se ocupa de acea zonă și spunea că firma de salubrizare nu mai vrea să vină gratis. Am venit din nou, în luna august, la domnul primar, care a zis că se ocupă în termen de zece zile, că ia legătura cu oamenii din Primărie, cu cei de la salubrizare, să intrăm în acțiune”, a spus un reprezentant al locuitorilor de la Pata Rât.

City managerul Gheorghe Șurubaru susține că deșeurile sunt ridicate începând din noiembrie anul trecut, dar cantitatea acestora este foarte mare: „Începând din luna noiembrie până astăzi au fost efectuate trei acțiuni de ridicare a deșeurilor. Per total, s-au ridicat aproximativ 500 de tone de deșeuri. Acolo sunt depozitate mii de tone de deșeuri, din păcate. Acțiunea ar trebui să continue pentru eliberarea totală cel puțin 2-3 luni, ceea ce ar însemna că ar trebui să oprim efectiv ridicarea deșeurilor din interiorul municipiului”.

Autoritățile susțin că o acțiune de deratizare și salubrizare a zonei va avea loc și în această lună.

Ovidiu Cornea

X
X
X