România a fost, în 2018, ținta atacurilor cibernetice venite din spațiul estic

România a fost ținta mai multor atacuri cibernetice, în cursul anului 2018, acestea fiind venite din spațiul estic, informează specialiștii SRI, care mai precizează că într-unul dintre cazuri, a fost identificat un virus informatic cu ajutorul inteligenței artificiale.

Țara noastră a fost ținta unor atacuri cibernetice (de tipul Advanced Persistent Threat) din spațiul estic, în cursul anului trecut, informează specialiștii SRI, citați de Mediafax. Într-unul dintre cazuri, specialiștii au depistat un virus informatic cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligența artificială. Scopul acestor atacuri este spionajul cibernetic, mai precis, furtul de informații din instituțiile publice.

Potrivit sursei citate, numărul acestor atacuri a crescut începând cu anul 2016, în toată lumea, majoritatea statelor țintite fiind cele din Occident.

Astfel de operațiuni implică resurse umane, tehnologice și financiare semnificative pentru a avea succes. De exemplu, pentru un atac cibernetic, hakerii folosesc în jur de 2.000 de servere, iar costurile depășesc sute de milioane de euro.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: