Românii au cel mai mic buget de vacanță din Europa: 700 de euro

Bugetul mediu de vacanță al românilor a fost în această vară de 700 de euro, cel mai mic din Europa. Cei mai mulți bani alocă pentru vacanță britanicii, aproximativ 1.400 de euro.

Numărul românilor care aleg să își petreacă vacanța de vară în străinătate este în creștere de la an la an, arată un studiu realizat de Vola.ro și Revolut.

Bugetul mediu de vacanță al utilizatorilor Revolut a fost de aproximativ 700 de euro în vara lui 2018. Prin comparație, cei din Spania, Italia și Franța cheltuie aproximativ 1.100 de euro în vacanță, în timp ce polonezii și portughezii cheltuie aproximativ 1.000 de euro. Europenii cu cel mai mare buget de vacanță sunt cetățenii Marii Britanii, cu un buget de vacanță de aproximativ 1.400 de euro, dublu de față de români.

Destinațiile preferate de români în această vară au fost Italia, Spania, Anglia, Grecia și Germania, potrivit studiului.

Aproximativ 15% dintre români au ales vara aceasta o vacanță all-inclusive. Restul au stat în camere de hotel sau în apartamente închiriate, pentru care au cheltuit, în medie, 120 de euro de persoană. Polonezii sunt clienții Revolut care au cheltuit cel mai puțin pe cazare în această vacanță, în medie 107 euro de persoană.

Și la mâncare și băutură românii sunt la coada clasamentului. Ei au cheltuit în medie 130 de euro de persoană la restaurante. Germanii, francezii și austriecii au cheltuit aproximativ 200 de euro de persoană pentru mâncare, britanicii 250 de euro, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetățenii din Luxemburg și Elveția, care au cheltuit, în medie, 277, respectiv 252 de euro, pentru mesele din concediu.

„Vacanțele de vară sunt cunoscute ca fiind perioade de vârf în ceea ce privește călătoriile, iar biletele de avion sunt mai scumpe. Ca urmare, românii au cheltuit în medie 380 de euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 euro)”, mai susțin realizatorii studiului. Cu toate acestea, potrivit Vola.ro, din ce în ce mai mulți români aleg să își cumpere biletele de avion pentru vacanța de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească până la 30-40% din prețul biletului de avion.

Sursa foto: pixabay.com

X
X
X