Se suplimentează modalitățile de plată la parkingurile cu barieră

Șoferii clujeni vor scăpa de cozile la parcările cu barieră din Piața Mihai Viteazu și din Piața Unirii, promit autoritățile.

Două parcometre, care permit plata cu numerar, dar și cu cardul, inclusiv contactless, vor intra în funcțiune în următoarele două săptămâni, în ambele parcări centrale. Un astfel de aparat va putea fi utilizat chiar din acest weekend, în Piața Mihai Viteazu.

Noile parcometre se vor adăuga tonomatelor existente, care s-au dovedit insuficiente în anumite intervale orare. De asemenea, până la finalul anului, va fi implementată o soluție inteligentă de plată în cele două parcări cu barieră.

Urmează să fie dezvoltată și o aplicație, în cel mai scurt timp, astfel încât cu ajutorul unei camere, să îți recunoască numărul de la mașină, să îți deschidă bariera automat, dacă ești înregistrat în aplicație. Sau îți iei tichetul, dar când ieși din parcare nu mai mergi la casa de plată, ci poți să plătești din aplicație. Va mai dura puțin până să fie gata, este un proces mai complex, este altă tehnologie, trebuie integrate softurile, camerele. Sper ca până la finalul anului să fie gata și această parte”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

În parcarea cu barieră din Piața Mihai Viteazu a fost montată deja camera care va permite identificarea mașinilor după numărul de înmatriculare și transmiterea informațiilor într-o aplicație. În cele două parcări cu barieră, din Piața Mihai Viteazu și din Piața Unirii, ambele administrate de Primăria clujeană, sunt aproape 200 de locuri de parcare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: