Parcometre noi și aplicație mobilă pentru parcările cu barieră din centrul Clujului

Parcometrele suplimentare instalate în parcările cu barieră din centrul Clujului au devenit funcționale.

Două aparate care pot fi utilizate pe baza cardului, a tichetului de parcare și chiar a numărului de înmatriculare al mașinii, înregistrat de o cameră de filmat, au fost montate în Piața Unirii, iar unul în Piața Mihai Viteazu. Noile echipamente funcționează în paralel cu sistemele clasice.

Plata se va realiza parcurgând următorii pași:

1. se apăsă orice tastă pentru a porni terminalul;
2. se introduce numărul de înmatriculare al mașinii și se validează;
3. cititoarele echipamentului se utilizează în funcție de tipul de card bancar folosit;
4. odată cu validarea tranzacției se va obține și documentul care atestă efectuarea plății.

Părăsirea parcării se va realiza după validarea plății, prin poziționarea autoturismului în fața barierei de ieșire. Pentru ca citirea numărului autoturismului să se realizeze în condiții optime, acesta trebuie să se deplaseze cu viteza maximă de 5 km/h pe pista de ieșire. În cazul achitării contravalorii timpului de staționare prin intermediul cardului bancar la parcometre, tichetul obținut la intrare nu se va utiliza. Parcometrul permite afișarea informațiilor în limba dorită (română, engleză, franceză, germană și maghiară), anularea tranzacției și eliberarea chitanțelor la cerere.

În plus, pentru plata la cele două parcări cu barieră, șoferii clujeni pot utiliza și aplicația mobilă UPPark, care este disponibilă în App Store și Google Play.

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Ne poți asculta și aici: