Semafoare cu buton, funcționale non-stop, pe strada Corneliu Coposu

Trei astfel de semafoare au fost amplasate pe strada Corneliu Coposu din cartierul Dâmbul Rotund.

În caz că nu este acționat butonul, semafoarele vor rămâne pe culoarea roșie, pentru a nu bloca traficul. Semafoarele au fost montate la nr. 20 al străzii, dar și la intersecțiile arterei cu strada Strungarilor, respectiv strada Soarelui. Trecerile de pietoni nesemaforizate de pe aceast drum, cu patru benzi și trafic intens, prezentau mai multe riscuri, ne-au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

„Zona străzii Corneliu Coposu este situată într-o zonă a Clujului locuită preponderent de persoane în vârstă. Pe lângă traficul intens, drumul este destul de circulat cu viteză de către participanții la trafic. De aceea, trecerile de pietoni din această zonă prezentau un oarecare risc mai ridicat și de aceea s-a decis instalarea acestor semafoare cu buton. Ele vor funcționa și pe timpul nopții, comparativ cu alte semafoare cu buton din Cluj-Napoca, care pe timpul nopții funcționează pe culoarea galben intermitent”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliție al Județului Cluj, Traian Morar.

Pe fondul riscurilor amintite de reprezentantul IPJ Cluj, pe strada Corneliu Coposu au avut loc unele evenimente rutiere, inclusiv foarte grave. Strada face legătura între cartierul Dâmbul Rotund și Calea Baciului, artera care duce spre comuna Baciu.

 

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Dan Ștefan Tarcea

 

Ne poți asculta și aici: