Sergiu Mișcoiu, analist politic, după raportul MCV: „O să ne luăm la revedere de la orice tentativă de a adera la spațiul Schengen”

România a înregistrat regrese în justiție, arată raportul Mecanismului de Coperare și Verificare, făcut public, astăzi, de Comisia Europeană. Sergiu Mișcoiu, analist politic clujean, consideră că nu vom ieși de sub supraveghere.

Reprezentanții Executivului comunitar consideră că adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au avut efecte nefaste.

„O să ne luăm la revedere de la orice tentativă de a adera la spațiul Schengen, în orice tentativă de a nu mai avea rapoarte MCV și de a ieși de sub supraveghere. Această perspectivă este extrem de puțin probabilă pe termen mediu, deja, și apoi vom avea o Comisie Europeană în ceea ce privește relația cu România, pretențiile Bucureștiului privind asistența pentru dezvoltare, de exemplu, deschiderea în privința fondurilor europene”, a declarat Sergiu Mișcoiu, analist politic, la EBS Radio.

Citește și:

Cristi Danileț, judecător clujean: „Este cel mai dur raport pe care l-am primit până acum. Cel puțin 10 ani nu putem visa la ridicarea MCV”

MCV: România a înregistrat regrese în justiţie!

Ne poți asculta și aici: