Simularea examenelor naționale se va organiza în luna martie. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Elevii vor susține simulările la Evaluarea națională și examenul de Bacalaureat în luna martie. Ordinul ministrului Educației a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Simularea Evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, dar vor participa și elevii clasei a VII-a.

„Discipilinele la care se organizează simularea Evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019 sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, matematică”, se arată în Ordin, potrivit Mediafax.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, respectiv tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

În privința simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.

Simularea la examenul de Bacalaureat se va organiza la limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au umrat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, matematică și istorie.

Calendarul stabilit prin Ordinul Ministerului Educației este:

Simularea la Evaluare națională:
11 martie 2019 – Limba și literatura română – probă scrisă
12 martie 2019 – Matematică – probă scrisă
13 martie 2019 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 martie 2019 – Afișarea rezultatelor

Simulare la probele scrise ale examenului de Bacalaureat:
18 martie 2019 – Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
19 martie 2019 – PRoba E) b) – probă scrisă Limba și literatura maternă
20 martie 2019 – Proba E) c) proba scrisă – proba obligatorie a profilului
21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)
29 martie 2019 – Afișarea rezultatelor.

Ne poți asculta și aici: