Rovana Plumb va discuta cu elevii, părinţii şi profesorii despre modificările la examenele naţionale

Ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb se va întâlni vineri cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019.

„Întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare”, a spus ministrul Educației Naționale.

Noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ministerul Educaţiei Naţionale a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conţine 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Reprezentanţii MEN susţin că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv.

Reprezentanții elevilor spun, însă, că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat, potrivit Mediafax.

Citește și:

Schimbări la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, de anul viitor: va crește ponderea testelor grilă

Ministerul Educației a retras de pe site modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională la câteva ore după publicare

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: