Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Spitalul monobloc pentru copii din Cluj-Napoca va fi construit în Borhanci. Investiția este estimată la 10 milioane de euro

Consiliul Județean Cluj a identificat terenul pe care va construi Spitalul monobloc pentru copii. Acesta are 7 hectare, este situat în zona Borhanci din Cluj-Napoca și va fi primit gratuit de la Primărie.

Noul Spital pentru copii din Cluj-Napoca va fi construit în Borhanci. Unitatea sanitară va avea 700 de paturi, iar investiția este estimată la o sumă cuprinsă între 8 și 10 milione de euro, potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Costurile urmează să fie stabilite, însă, până la finalul anului, prin studiul de fezabilitate care urmează să fie realizat în perioada următoare.

„Spitalul de Copii Cluj-Napoca este unul regional, în condițiile în care 60% dintre pacienți provin din alte județe, și își desfășoară activitatea în 14 clădiri diferite. Terenul din Borhanci este cel mai bun și este agreat și de conducerea spitalului, dar și de Direcția de Sănătate Publică. Terenul este situat în apropierea viitoarei centuri metropolitane și aparține Primăriei Cluj-Napoca, iar în perioada următoare urmează să îl primim cu titlu gratuit”, a spus Alin Tișe.

Spitalul va fi construit de CJ Cluj, din fonduri proprii, iar lucrările vor dura doi ani.

„Sper ca până la sfârșitul anului să finalizăm studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și să începem licitația de construire”, a mai spus Alin Tișe, care a precizat că noul spital va avea cu 220 de paturi mai mult decât cumulează secțiile spitalului acum.

Amintim faptul că forul județean a lansat anul trecut strângerea de oferte pentru o clădire, iar ulterior pentru un teren destinat construcției viitorului spital monobloc.

Forul județean a ptrimit două oferte de teren, în zona străzilor Oașului, respectiv Sopor, considerate însă nesatisfăcătoare.

„Doar terenul ne costa aproximativ 8 milioane de euro, bani pe care îi putem folosi la construirea efectivă a spitalului, câtă vreme primim acest teren din Borhanci cu titlu gratuit”, a mai spus Alin Tișe.

CJ a plănuit inclusiv extinderea actualului Spital de Copii de pe strada Moților, dar procedura expropierii a întâmpinat dificultăți.

Noua unitate sanitară va avea și heliport.

Ovidiu Cornea

X
X
X