Studiu: Un român din doi utilizează zilnic apelurile video ale aplicațiilor care au această opțiune

O pondere de 91% dintre români utilizează măcar o dată pe zi telefonul mobil pentru a iniţia o convorbire, iar unul din doi utilizează zilnic apelurile video prin intermediul aplicaţiilor care au această opţiune.

Datele reies dintr-un studiu realizat de E.ON şi Kantar Emind în mai multe țări europene. „Complet atipici (față de restul europenilor – n.red.), românii îmbrăţişează noua tehnică de comunicare fără să renunţe la <vechile obiceiuri>. Pur şi simplu, comunică mai mult, având lejer posibilitatea să-şi revendice locul întâi la nivel european, în acest domeniu”, susțin relizatorii studiului.
În schimb, italienii i-au depășit pe români la mesajele text, utilizând în acest sens diverse aplicaţii.

Altă diferență este aceea că un sfert dintre germani au renunţat să mai folosească smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice şi unul din doi a renunţat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicaţii (Skype, WhatsApp, Facebook messenger) câştigând tot mai mult teren.

„Manierele de comunicare din anii ’90 – 2000, rămân încet-încet, pentru jumătatea de nord a Europei, o simplă amintire”, au subliniat realizatorii studiului.

Pe segmentul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, 30% dintre românii chestionaţi au recunoscut că efectuează cel puţin un apel video pe zi, folosind anumite aplicaţii, în comparaţie cu 6% dintre seniorii din Germania şi 9% dintre seniorii britanici.

„Poate un singur aspect referitor la rezultatele studiului ar fi putut fi anticipat. Popoarele din jumătatea nordică a Europei rămân un pic mai tăcute şi rezervate, în comparaţie cu vecinii lor vorbăreţi, din sud”, au mai evidențiat realizatorii studiului, citați de Mediafax.

Rezultatele fac parte din studiul „Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar Emnid au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: