Studiul de fezabilitate al centurii metropolitane se scumpește. Motivul pentru care Primăria plătește aproape un milion de euro în plus

Studiul de fezabilitate pentru construirea centurii metropolitane a devenit mai scump. Cu aproape un milion de euro.

Studiul de fezabilitate pentru construirea centurii metropolitane va fi mai scump cu aproape un milion de euro.

Studiul de fezabilitate al centurii metropolitane a Clujului se scumpește cu aproape un million de euro, după ce licitația a fost contestată de firma clasată pe locul 4.

În urma reevaluării ofertelor, compania care a contestat licitația este singura care a rămas în cursă. Oferta acesteia, de 3,7 milioane de euro este și cea mai scumpă.

„Sigur că având în vedere că a trebuit să încheiem contractul cu firma de pe locul patru înseamnă un cost suplimentar pentru noi. Dar asta este situația. Dacă ceilalți nu au fost suficient de atenți ca să-și treacă toate datele și să completeze toate datele, așa cum spune legislația, atunci asta este viața. Mergem înainte și important este să putem finaliza acest studiu de fezabilitate”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Studiul de fezabilitate al centurii metropolitane ar urma să fie realizat până la finalul lui 2019. Lucrările de construcție sunt preconizate să înceapă în 2020.

Centura metropolitană va avea o lungime de 38 de kilometri și va lega nodul autostrăzii A3 din Gilău de centura Vâlcele-Apahida. Valoarea proiectului este estimate la 150 de milioane de euro, bani care ar urma să fie asigurați din fonduri europene.

Ovidiu Cornea