Summit european dedicat start-up-urilor organizat în primăvară la Cluj-Napoca

Aproximativ 400 de specialiști vor participa la cel mai important summit european dedicat start-up-urilor, care va avea loc în această primăvară la Cluj-Napoca.

Evenimentul are un buget de peste 300.000 de euro, din care cea mai mare parte este asigurată de Comisia Europeană și Ministerul Comunicațiilor. Primăria clujeană va asigura aproape un sfert din bugetul evenimentului, potrivit unui proiect care urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local de marți.

Conform documentului, consilierii vor aproba alocarea efectivă a 60.000 de euro de la bugetul local pentru cheltuieli de transport, masă, protocol și servicii promoționale. Alți 15.000 de euro reprezintă contravaloarea estimată a serviciilor asigurate pentru organizarea evenimentului și campania de comunicare.

Comisia Europeană va suporta cheltuieli de aproape 130.000 de euro, pentru deplasarea, respectiv cazarea invitațiilor forului, publicitatea outdoor și online, dar și echipamentele necesare.

La rândul său, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale susține evenimentul cu peste 100.000 de euro, pentru cheltuieli legate de vizitarea obiectivelor turistice de către participanți, servicii de masă și restaurant.

Evenimentul de la Cluj are loc cu ocazia preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. În scrisoarea adresată municiapalității, reprezentanții Ministerului Comunicațiilor menționează că la eveniment vor fi prezenți „400 de reprezentanți de rang înalt din țară și străinătate (la rang de ministru, secretar de stat, ambasadori), precum și experți în domeniu, pentru a discuta despre noi modele de afaceri, inovație și noi tehnologii, povești de succes și lecții învățate de start-up-urile din domeniul digital”. De altfel, la ediția precedentă a Start-up Europe Summit, desfășurată la Sofia, au fost consemnați peste 700 de participanți.

Orașul Cluj-Napoca a fost ales ca gazdă a manifestării datorită dezvoltării industriei IT de aici, susțin reprezentanții Primăriei. „Beneficiarii acestui eveniment sunt pe de o parte cei care au în vedere sau au în derulare un start-up în regiune, cât și cei care doresc să investească într-o asemenea inițiativă sau să le preia pentru a investi și a le dezvolta ca produse finale pe o piață globală”, a declarat, pentru EBS Radio, Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

În 2017 Clujul a găzduit un alt eveniment în colaborare cu Comisia Europeană, Open Innovation Conference 2.0.

Summit Startup Europe va avea loc între 21-22 martie la Cluj și va avea tema Digital Single Market. Vor participa specialiști din Comisia Europeană, reprezentanți ai companiilor din domeniul hi-tech, din România, dar și din orașele înfrățite cu Clujul.

Ne poți asculta și aici: