Tarifele la taximetrie nu cresc în Cluj-Napoca

Primăria a refuzat solicitarea depusă, în acest sens, de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

În răspunsul municipalității se menționează că actualele tarife, de 2,25 lei/km pe timp de zi și de 3 lei/km pe timp de noapte, sunt cele aprobate prin hotărârea de Consiliu Local din anul 2013, în conformitate cu legea privind transportul în regim de taxi. O eventuală modificare a prețurilor poate fi făcută doar după o amplă dezbatere, consideră viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

„Personal, nu văd care ar fi argumentația de a crește tarifele doar pentru perioada unui anumit festival (Untold, n. red.). Sunt niște tarife reglementate și sunt unele dintre cele mai mari din țară. După ultimele date pe care le avem, într-un anumit moment al zilei sunt maximum 30% dintre taximetre pe traseu, ceea ce mă face să cred că există o bună parte a taximetriștilor care câștigă foarte bine și care nu ies în fiecare zi cu taximetrele”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Reprezentanții Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania cereau ca, din 1 august, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: