Taxiurile pot circula pe banda dedicată din Gheorgheni, de săptămâna viitoare

De săptămâna viitoare, în cartierul clujean Gheorgheni, taximetrele vor putea circula și pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun.

Măsura va permite deplasarea mai rapidă a acestora pe distanța cuprinsă între capătul bulevardului Nicolae Titulescu și Piața Cipariu.

„Va trebui cei care o folosesc, taximetriștii, să îndeplinească două condiții: prima, să fie cu client și a doua, să nu îmbarce și să debarce clienții pe banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun. Accesul lor pe banda dedicată are scopul să îi facă să ajungă mai repede dintr-un punct în alt punct, nu să îmbarce și să debarce clienți, pentru că s-ar crea ambuteiaje, autobuzele și troleibuzele ar trebui să stea să aștepte după taxiuri, așadar condiția principală este ca taxiurile să aibă client în mașină. Considerăm că și mijloacele de transport și taxiurile sunt mijloace de transport în comun, vrem să încurajăm transportul cu taxiul, deoarece un taxi scoate din circulație cel puțin 10 mașini personale într-o zi”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Inițiativa va funcționa în primă fază ca proiect pilot, iar în funcție de rezultate, ar putea fi permanentizată și chiar extinsă în alte zone ale orașului.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X