Teatrul Național Cluj-Napoca își deschide mâine porțile pentru public

A zecea ediție a Zilei Porților Deschise la Teatrul Național Cluj-Napoca propune clujenilor activități dintre cele mai diverse, cum ar fi întâlnirea cu actorul George Mihăiță sau tururi ghidate de actori în culisele instituției.

În cadrul Zilei Porților Deschise, organizată mâine, vor avea loc lecturi publice, proiecții de filme de scurtmetraj dedicate teatrului, dar și expoziții dedicate împlinirii a 100 de ani de Teatru Național la Cluj.

De la ora 17.00, în Sala mare va avea loc o repetiție deschisă a spectacolului-concert Chiritza în concert, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, iar de la ora 19.00, în aceeași sală, are loc o întâlnire cu invitatul zilei, actorul George Mihăiță. O conferință susținută de arhitectul Virgil Pop, cu tema Arhitectura clădirii Teatrului Național este programată tot în Sala mare, de la ora 18.00.

Între orele 12.15 și 16.00 sunt organizate vizite în culise pentru public, în cadrul unor tururi în care ghizi vor fi actori ai Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Spectacolul „Hansel și Gretel”, al Teatrului de Păpuși Puck, va deschide, în Sala mare a naționalului, de la ora 10.00, seria manifestărilor dedicate celor mai mici spectatori. Aceasta va continua cu ateliere de teatru, narațiune și de mânuire a păpușilor de lână.

Sursa foto: Facebook/Teatrul Național Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: