Teodor Meleșcanu nu exclude rechemarea ambasadorului României în SUA, clujeanul George Maior

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, referitor la o posibilă rechemare în țară a ambasadorului României în SUA George Maior, că toate variantele sunt luate în calcul.

„Din punctul meu de vedere, i-am spus și personal, că nu e normal ca diplomați să se implice în dezbateri de acest tip, îmi pare rău. O să vedem ce discută domnul Maior la comisie”, a mai spus ministrul de Externe, citat de Mediafax. Acesta a fost solicitat să comenteze afirmațiile făcute de ambasadorul român în SUA referitor la scrisoarea trimisă de Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump: „Toate variantele sunt luate în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta”.

Ambasadorul României în SUA, fost șef al SRI, va fi audiat mâine în Comisia de politică externă, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe 1 septembrie, preşedintele PSD Liviu Dragnea anunța că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a avut o poziție critică față de scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români.

Citește și: Avocatul lui Donald Trump i-a scris lui Klaus Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi si Maior subminează statul de drept

Sursa foto: mae.ro

Ne poți asculta și aici: