Clujeanul George Maior, ambasadorul României în SUA, chemat să dea explicații la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii va fi chemat să dea explicații la MAE, după ce a avut o poziție critică față de scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români.

„Un personaj spumos și extrem de combativ în discuțiile din Statele Unite, nu știu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, inițiat de anumite forțe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiția, asta vă spun clar”, a declarat, potrivit Mediafax, George Maior, fost șef al SRI, referitor la scrisoarea trimisă de fostul primar al New York-ului mai multor demnitari români.

Rudolph Giuliani l-a nominalizat pe clujeanul George Maior ca fiind unul dintre semnatarii protocoalelor dintre Parchetul General și Serviciul Român de Informații, pe care le consideră abuzive.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a anunțat că se delimitează de afirmațiile fostului șef al SRI. Reprezentanții instituției susțin că George Maior a dat o declarație care nu a fost aprobată de MAE sau de Guvern și că nu reprezintă poziția autorităților de la București.

Sursa foto: mae.ro

Ne poți asculta și aici: