Termene mai scurte pentru eliberarea autorizațiilor și certificatelor la Consiliul Județean Cluj

Termenele de emitere de către Consiliul Județean a autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism în 2018 au scăzut comparativ cu anul precedent.

Consiliul Județean Cluj a emis anul trecut 620 de autorizații de construire sau de desființare, în creștere cu 27,6 % comparativ cu anul precedent. Valoarea totală a investițiilor autorizate de Consiliul Județean a fost de 761 milioane de lei.

„În ceea ce privește termenul mediu de emitere de către Consiliul Județean a autorizațiilor de construire, acesta a fost de doar 14,4 zile, cu mult mai redus față de termenul legal de 30 de zile. De altfel, termenul mediu de emitere a continuat să scadă, cu 2,8 % față de anul 2017 și cu 29,5 % comparativ cu anul 2016. Astfel, nu mai puțin de 79,7 % din autorizațiile emise pe parcursul anului 2018 au fost emise într-un termen mai mic de 20 de zile”, arată reprezentanții CJ Cluj.

Consiliul Județean a emis în 2018 un număr de 1252 de certificate de urbanism. „Termenul mediu de emitere a certificatelor de urbanism a fost de 12,5 zile, acesta reprezentând timpul efectiv aflat în sarcina consiliului județean, în timp ce termenul total, care include durata de obținere a avizului primarului, obligatoriu pentru emiterea certificatului de urbanism, a fost de 29,6 zile”, mai spun reprezentanții autorităților județene.

„Avem, iată, dovada că vorbim deja despre un trend pe care l-am impus, de dinamizare a activității urbanistice și de scădere a tuturor acestor termene. Importanța pe care o acordăm acestui domeniu ține atât de conștientizarea impactului pe care lucrările de construcții îl au asupra dezvoltării economice locale cât și de dorința ca drepturile beneficiarilor, persoane fizice sau juridice, să fie cât mai bine protejate în relația cu Consiliul Județean”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: