Clujenii vor obține mai rapid autorizațiile de construire și alte documente eliberate de Consiliul Județean

Clujenii vor putea obține mai rapid autorizațiile de construire și alte documente eliberate de Consiliul Județean. Instituția derulează un proiect prin care timpul de procesare al acestor acte se reduce la maximum 60 de zile.

Prin intermediul uneia dintre aplicațiile din proiect, Atlasul teritorial, clujenii vor putea afla informații complete despre situația unui anumit teren, explică managerul de proiect, Valentin Jucan: „Avem harta județului, teritorială, după care vine un care va conține datele de electricitate, datele de conducte de gaz. Toate aceste date, suprapuse, într-un atlas teritorial, vor permite să vedeți în ce situație se află un teren pe care vreți să îl analizați. Atât din punct de vedere juridic, cât și al utilităților, din punct de vedere urbanistic în primul rând”.

Proiectul adoptat de consilierii județeni este intitulat „Smart Teritory” și mai include aplicația Ghișeul unic și arhiva digitalizată. Valoarea investiției este de aproape 4 milioane de lei, din care peste 3,3 milioane de lei din fonduri europene.

Ne poți asculta și aici: